Vaikuttaminen

HARRIN ARVOT

 1. Arvostan innostusta, vapautta ja vastuuta
 2. Arvostan sivistystä ja monipuolista osaamista
 3. Arvostan kaikkea työtä ja yrittäjyyttä
 4. Arvostan oikeudenmukaisuutta ja suvaitsevaisuutta
 5. Arvostan suomalaisuutta

HARRIN TEESIT

 1. SOTEA JA SIVISTYSTÄ
  • Koulujen leikkauslinja peruttava. Koulutuksesta vientivaltti.
  • Kaikille selkeä sote. Lisää valinnanvapautta ja ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.
  • Vanhemmuuden kustannukset jakoon. Omaishoito kunniaan.
  • Opiskeluaikainen työnteko on mahdollistettava paremmin.
  LISÄÄ TYÖPAIKKOJA
  • Päätöksenteon tulee tähdätä työpaikkojen ja kasvun luomiseen.
  • Ensimmäisen työntekijän palkkaamista helpotettava.
  • Yrittäjän sosiaaliturva on nostettava palkansaajan tasolle. Hallittu konkurssimenettely.
  • Työmarkkinoiden joustavuutta sekä kilpailua on lisättävä.
  BYROKRATIATALKOOT
  • Yhden luukun periaate kansalaisille ja yrityksille.
  • Yrittäjien lupaprosessit nopeammiksi, käsittelyyn takuuaika. Turhat valitukset  maksullisiksi.
  • Työn ja yrittämisen verotusta on kevennettävä.
  • Maksuperusteinen ALV.

Kansallinen vaikuttaminen ja oman kotiseudun edunvalvonta ovat hyvin monisäikeisiä asioita. Yksin vaikuttamista ei tehdä, vaan yhdessä samaan suuntaan katsovien ihmisten kanssa. Samoin tärkeä on oppia hyvinkin erilaisista näkemyksistä ja olla monessa mukana.

Eduskuntatyö on vaikuttamista parhaimmillaan… vaikuttamisen raskasta sarjaa

Eduskunnassa vaikuttaminen tapahtuu valiokuntien avulla. Olen sekä talous- että tulevaisuusvaliokunnan jäsen. Valiokuntiin olen pyrkinyt saamaan kuultavaksi mahdollisimman monta asiantuntevaa Pirkanmaalaista.

Talousvaliokunta on eduskunnan ”raskassarjalaisten valiokunta” ja sen rooli on edelleen korostunut talousvaikeuksien aikana. Kuluneen vuoden aikana tärkeitä ratkaistavia asioita ovat olleet yritysten paremmat vientitakuut, konkurssiyrittäjien parempi kohtelu, lentoliikenteen kilpailukyky, ydinvoimaluvat, turvetuotannon nopeampi lupakäytäntö ja tilintarkastajien rooli yrityksessä.

Tulevaisuusvaliokuntaan halusin mennä tutkijataustani takia. Tämä valiokunta tuo uusinta tutkimustietoa eduskunnan päätöksenteon perustaksi. Itse olen vastannut suuresta tutkimushankkeesta, jossa selvitettiin, missä päin maailmaa on parhaat edellytykset yrittäjyydelle. Suomi jää hiukan taka-alalle, koska me emme kannusta yrittäjyyteen ja pelkäämme epäonnistua. Kuitenkin vanha lause pitää edelleen paikkansa: ”Jos et ole epäonnistunut tarpeeksi usein, et ole yrittänyt tarpeeksi”.

Kotiseudun asialla Pirkanmaan liiton hallituksen puheenjohtajana

Eduskunnassa ajetaan Suomen edun lisäksi myös kotiseudun etua. Tässä minulla on kaksoisrooli. Toimin myös Pirkanmaan liiton hallituksen puheenjohtajana.

Viime vuosien suuria ja näkyviä edunvalvontakohteita ovat olleet:

 • AirrPort-konsepti
 • Tampere-Pirkkalan kakkosterminaali
 • rantaväylän tunneli
 • Yliopistojen vaihtoehtomenetelmäkeskus
 • Tampereen läntinen oikorata
 • perusväylänpidon rahoitus
 • valtatie kolmosen Hämeenkyrön ohitus
 • liikenteen sujuvuuden parantaminen välillä Orivesi-Tampere
 • bioenergiahankkeet Ylä-Pirkanmaalla
 • kaupunkiraitiotie
 • lisäraiteet Tampereen ja Toijalan välillä.

Edellä mainittujen hankkeiden lisäksi paljon esillä olleita hankkeita ovat olleet Tampereen keskusareena ja Tampereen järjestelyratapihan siirto etelämmäksi ja Luonnonvarakeskuksen Parkanon tutkimusyksikön asema.

Urheilu vie miehen.. Ilves Futis ry:n varapuheenjohtajana

Elämää ja edunvalvontaa on myös politiikan ulkopuolella. Tällä hetkellä toimin Ilves Futis ry:n varapuheenjohtajana ja Ilveksen edustusjoukkueen hallituksessa. Me nousimme Veikkausliigaan tänä keväänä!!!, Tärkeä hanke jalkapallon osalta on ylimmän sarjapaikan vakiinnuttaminen ja uusi Tammelan ”jalkapallopyhättö”. Olisi hienoa pelata uudella stadionilla kansainvälisiä otteluita jo kesällä 2017. Toki myös itse urheilen, niin paljon kuin paikat kestää. Harrastuksia ovat maratoonit, lyhyempi lenkkeily, tennis, golf ja kulinaarisena urheiluna ruoanlaitto.

Yrittäjänä ja Tampereen Kauppaseuran johtokunnassa

Pirkanmaalaista yrityselämää kuuntelen tarkalla ”korvalla” esimerkiksi Tampereen Kauppaseuran johtokunnan jäsenenä. Lisäksi haluan pitää tiukan tuntuman yrittäjyyteen olemalla useassakin yrityksessä pienomistajana ja samalla joko hallituksen jäsenenä tai neuvonantajana (TAZ Oy, Tutorhouse Oy, Exote Oy, Vicolo Oy, Aurinkotekno Oy, Nordic Senior Services Oy, RAG Oy). Voitte helposti kuvitella kuinka monet ”kuoleman laaksot” olen jo kohdannut. Useimmiten olemme kuitenkin päässeet takaisin nousukiitoon ja yhteensä yritykset työllistävät Pirkanmaalla yli 150 ihmistä.

Kulttuuri on elämän eliksiiriä: Tampereen Komediateatterin neuvottelukunnan puheenjohtaja

Otin pari vuotta sitten innostuneena vastaan Tampereen Komediateatterin neuvottelukunnan puheenjohtajuuden. Yrittäjyyden ja kulttuurin voi yhdistää, tämän ovat Raipiat todistaneet. Aikaisemmin minulla oli hieno tilaisuus toimia Tampere-talon hallituksessa. Vahva kulttuuri vaatii taustatekijänsä. Kulttuurin kuluttajana minut myös nähdään suhteellisen usein.

Terveys on myös tutkimista ja ennakoivaa työtä: UKK Instituutin hallitus

Uskon ennakoivaan terveydenhuoltoon. Siksi olen mukana UKK Instituutin hallituksessa. Ravintoympyrä on tuttu, samoin monet hyvät ohjeet verenpaineen ja verensokerin alentamiseksi. Suomalaisten terveys on enää tekoja vaille valmis.

Suomi tarvitsee energiaa: Kemijoki Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja

Suomi tuo maailmalta energiaa seitsemällä miljardilla vuosittain. Miksi emme tekisi sitä itse – ja kilpailukykyisesti! Olen juuri kirjoittanut Kokoomuksen energiapoliittisen strategian ja haluan myös käytännössä tehdä Suomesta uusiutuvan energian kärkimaan. Siksi olen mukana myös Kemijoki Oy:n johdossa.