Henkilönä

Harri Matti Jaskari

Syntynyt: 26.03.1964
Syntymäpaikka: 
Virrat
Koulutus:
Hallintotieteiden lisensiaatti, Tampereen yliopisto
Sivilisääty:
Naimisissa, perheessä viisi lasta
CV 

MINUSTA:

Perheestä: Olen vuonna 1964 syntynyt perheellinen tamperelainen. Syntymäpaikkani on Virrat. Olen toista kertaa naimisissa ja perheeseeni kuuluu puolison lisäksi yhteensä viisi lasta. Kolme lapsista on jo lähtenyt perustamaan omaa kotia.

Koulutuksesta: Koulutukseltani olen hallintotieteiden lisensiaatti. Olen valmistunut Tampereen yliopistosta. Olen ajatellut opiskella koko elämäni. Tällä hetkellä haasteena on italian kieli. Puolustusvoimissa olen reservin yliluutnantti.

Työstä: Työtä olen tehnyt nuoresta pitäen, aloittaen kantojen kerääjänä turvesuolla 15-vuotiaana. Matkan varrella ovat tulleet tutuksi metsä- ja puutarhatyöt, työt mekaanisessa puunjalostuksessa, rakennushommat, varastotyöt ja toimistorutiinit. Elämän aikana on tärkeä opetella tekemään kaikenlaisia töitä, sillä kaikki työ on arvokasta.

Pidemmät työurat olen tehnyt yliopistomaailmassa, elinkeinoelämässä ja nyt viime vuodet politiikassa. Seitsemän vuotta olin Tampereen yliopiston, Edinburghin yliopiston ja Suomen Akatemian tutkijana. Elinkeinoelämässä olin kansainvälisessä markkinoinnissa, TT:n teollisuusasiamiehenä Pirkanmaalla ja Tampereen kauppakamarin toimitusjohtajana.

Yrittämisestä: Olen aina ollut yrittäjähenkinen ja tälläkin hetkellä olen pienenä omistaja kolmessa eri yrityksessä. Perustimme jo 1990-luvun alussa ystäväni kanssa yhteisen yrityksen, joten yrittäjäura on ollut jo suhteellisen pitkä. Tällä hetkellä yritykset työllistävät parisenkymmentä ihmistä.

Politiikasta: Politiikka tuli elämääni sattumalta – ystävien suostuttelun kautta. Vuonna 2000 sain pyynnön tulla Sisäasiainministerin erityisavustajaksi – ja suostuin. Ennen kansanedustajakautta (2007-) toimin myös Kokoomuksen puoluesihteerinä ja Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjan kampanjapäällikkönä.

Luottamustehtävistä: Yrittäjätausta ja politiikka on tuonut myös luottamuspaikkoja eri yritysten hallituksista. Tällä hetkellä olen Tampere-talon ja Särkänniemi Oy:n hallituksen jäsen sekä Itella Oyj:n hallintoneuvoston jäsen. Tampereen kauppaseuran johtokunnan paikka antaa puolestaan näkymiä koko Pirkanmaan elinkeinoelämään. Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen olen ollut vuodesta 2000 lähtien. Mielenkiintoinen tehtävä on toimia myös Tampereen Komediateatterin neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Harrastuksista: Harrastuksia minulla on elämäni varrella ollut paljon. Useat niistä ovat olleet varsin liikunnallisia: jalkapallo, maraton, tennis, golf, salibandy, kuntosalilla käynti – kaikenlainen liikkuminen. Kesällä minut tapaa aina silloin tällöin myös moottoripyörän selästä.

Tykkään matkustaa ja kirjoittaa. Kaiken liikenevän rahan käytämme perheessämme matkustamiseen. Kirjoittaminen on minulle myös luontainen tapa kertoa ajatuksistani, vaikka olen kyllä myös kova puhumaan, kuten tutut tietävät (toivottavasti kuuntelukin sujuu). Puolison kautta teatterimaailma on tullut mukavan tutuksi.

Tämäkin sivusto käyttää Kampanjamanageria.