KÄDET SYVÄLLÄ TOISTEN TASKUISSA
01.03.2019

Olen aina ollut sitä mieltä, että yhteistyössä on se voima, jolla Suomi ohjataan tyynemmille merivesille. Samoin olen aina uskonut sisältöjen voimaan. Jokainen laittaa omat ideansa pöytään – ja paras kortti voittaa. Suomi on pieni klubitalous, jossa tarvitaan jokaisen osaaminen.

 

Nyt näyttää valitettavasti siltä, että vaaleissa mökötetään ja unohdetaan sisällöt! Minä en halua tuon puolueen kanssa tehdä mitään! Esimerkiksi SDP:n Antti Rinne julisti tällä viikolla, että Kokoomuksen ja Keskustan kanssa hän ei halua samaan hallitukseen. Vielä ei ole puhuttu kunnolla edes sisällöistä!

 

Totta kai myös tilannekuva Suomesta on valitettavan vaihteleva. Antti Rinne kertoi pari päivää sitten Helsingin Sanomissa, että ”talous ei voi ohjata tulevaisuutta”. Lisää rahaa pitää käyttää! ja lisää rahaa syntyy siitä, että automaattisesti työllisyysaste nousee 75 prosenttiin. Tällaista automaattia ei ole olemassa. Eikä rahaakaan!

 

Valitettavasti Antin mainitsema rahantekoratkaisu ”enemmän verottamalla” on sitä taloutta helpoimmillaan. Mielestäni Antin mallissa laitetaan kädet syvälle muiden taskuihin. Ne laitetaan erityisesti niiden taskuihin, jotka ovat nyt omalla työllään saaneet nostettua Suomen työllisyysasteen yli 72 prosenttiin.

 

SDP:n vero-ohjelmaan kuuluu esimerkiksi pääomaverotuksen kiristäminen ja listaamattomien yritysten voimakkaat veronkiristykset, samoin kuin palkkaverotuksen jyrkempi progressio. Eilen julkaistussa Kokoomuksen vaaliohjelmassa sen sijaan on luvattu yhden miljardin euron työhön liittyvä veronalennus.

 

Kyllä, nyt kevään vaaleissa punnitaan mihin Suomi suuntaa tulevaisuudessa. Meidän verouudistus suosii työntekoa ja yrittäjyyttä. Verotusta suunnataan enemmän ympäristö- ja haittaverojen suuntaan. Uskon tämän suunnan olevan sellainen, joka vie kohti parempaa Suomea! Mutta Vasemmistoliiton vaalisloganin sanoin ”sinä päätät”.